Vše pro zajištění kvality a bezpečnosti potravin
Vše pro zajištění kvality a bezpečnosti potravin

Školení

Zašlete nám dotaz

Máte zájem o jiné, individuální školení nebo jiný termín? Neváhejte nás kontaktovat.

Nové požadavky normy FSSC 22000, verze č.6

Termín
Místo konání

Nové požadavky normy FSSC 22000, verze č.6

Cílem tohoto kurzu je podrobně vysvětlit rozdíly mezí verzí č. 5.1 a č.6. Popsat zejména nové a změněné požadavky a změny v protokolu auditu, např.:

  • Postupy prevence ztrát potravin a zamezení plýtvání: politika, cíle, kontrolní mechanismy pro správu produktů darovaných neziskovým organizacím, zaměstnancům atd.;
  • Správa výrobního zařízení: nutnost specifikovat a zdokumentovat požadavky na zařízení před jeho zakoupením a při jeho změnách, včetně důkazů o úspěšném uvedení do provozu.
  • Kultura kvality a bezpečnosti potravin: způsoby prokazování a implementace.
  • Postupy řízení alergenů: ověřování, validace, povinnost vytvořit řízený seznam alergenů. Objasnění pravidel, kdy bude možno na obalech produktů používat varovné označení „může obsahovat“ a kdy je nutné provádět přezkoumání a revize řízení alergenů.
  • Pravidla pro ověřování tvrzení na obalech.
  • Používání logo FSSC 22000.
  • Postupy pro kontrolu množství, včetně požadavků na kalibrace a ověřování kontrolních zařízení.
  • Program pro monitorování hygieny pracovního prostředí, jeho přezkoumání a revize.
  • Postupy pro spouštění a přejíždění výrobních linek.
  • Povinnost provést a zdokumentovat posouzení rizik fyzikální kontaminace tak, aby bylo zřejmé, zda-li organizace potřebuje nebo nepotřebuje zařízení pro detekci cizích těles (např. magnety, detektory kovů, rentgenová zařízení, filtry a síta).
  • Nová pravidla pro organizace, které přijímají suroviny v cisternách nebo používají cisterny pro přepravu produktu.
  • Ve výrobě potravinových obalů musí být zavedeny a uplatňovány postupy pro správu výtvarných návrhů a kontrolu tisku. Musí být stanovena kritéria týkající se používání recyklovaných obalů jako vstupní suroviny pro výrobu hotového obalového materiálu

 

Během školení budou presentovány a předány vzorové dokumenty pro nové požadavky, například:;

  • Program a postupy monitorování hygieny výrobního prostředí;
  • Nákup, instalace a používání provozních zařízení;
  • A další;

 

Společné informace pro všechna školení

 

Celodenní školení 9:00 - 15:00, Praha nebo Olomouc:
2990,- Kč bez DPH
Včetně sborníku, certifikátu, vzorů, občerstvení a oběda.
 
Celodenní ON-LINE školení:
2490,- Kč bez DPH, Včetně sborníku, certifikátu a vzorů. 
 
Půldenní školení (Nové verze normy BRC a IFS)
9:00-12:00 
Cena: 1990,- Kč bez DPH
Včetně sborníku, certifikátu a vzorové dokumentace.
 
Sleva:

Každý čtvrtý a sedmý a devátý účastník jednoho kurzu z jedné firmy zdarma. Při účasti více pracovníků individuální slevy, napište si o nabídku.  

Přihlášení proveďte e-mailem na info@zajistenikvality.cz, nebo telefonicky na 603 483 530

 

BONUS: Praktické příklady, řešení modelových situací, vzorové formuláře, nejčastější neshody při auditech, nastínění nejlepších variant řešení problematických požadavků standardů.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace