Cílem tohoto kurzu je podrobně vysvětlit pravidla správné výrobní a hygienické praxe ve výrobě potravin.
Úvodní blok je věnován nebezpečí mikrobiální kontaminace ve výrobě potravin a jeho ovládání jako základ pochopení požadavků na osobní a provozní hygienu. Budou presentovány možné zdroje mikrobiální kontaminace, jejich vehikula, cesty přenosu, primární/sekundární kontaminace, teploty specifické pro ovládání mikrobiologických nebezpečí.
Popsány budou nejčastější druhy bakterií způsobujících kontaminaci a kažení potravin, budou presentovány jejich možné zdroje, podmínky jejich růstu, způsoby prevence.
Další část školení popisuje správnou výrobní a správnou skladovací praxi (výrobní zařízení, nástroje, pomůcky, interní doprava, způsoby skladování atd.)
Poslední blok presentace se už plně věnuje požadavkům na provozní a osobní hygienu sanitace atd..
Každý čtvrtý a sedmý a devátý účastník jednoho kurzu z jedné firmy zdarma. Při účasti více pracovníků individuální slevy, napište si o nabídku.
Přihlášení proveďte e-mailem na info@zajistenikvality.cz, nebo telefonicky na 603 483 530
BONUS: Praktické příklady, řešení modelových situací, vzorové formuláře, nejčastější neshody při auditech, nastínění nejlepších variant řešení problematických požadavků standardů.